У Тернополі запровадили «Свято сім’ї в очікуванні дитини». Як повідомляє обласна громадська організація «Центр щасливого Батьківства та Материнства», відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій НАДАЛ з ініціативи голови Центру Марії ХОМІВ та керівника проекту «Школа щасливого материнства св. Анни» отця Мартина ХОМІВА.
Розпорядженням передбачено, що Свято сім’ї в очікуванні дитини святкуватимуть в Тернополі 7 квітня – в день, коли Пресвята Богородиця прийняли радісну звістку про свою вагітність, що вона стане Матір’ю Божою.
У день свята, яке сьогодні офіційно проголосили під час відкриття оновленої пологової палати в міській лікарні №2 за участю керівництва міста, заплановано урочисто возносити дяку Господу за дар життя та звертати увагу на шанування кожної дитини, яка народжується. Також у це свято в Тернополі обговорюватимуть питання материнства, батьківства і сім’ї, щоб привити жителям міста усвідомлення свого батьківства і материнства вже з першого дня зачаття дитини.
Започаткування Свята сім’ї в очікуванні дитини благословив єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії Української греко-ктолицької церкви Василій СЕМЕНЮК.