Світова наука, можливо, знайшла нове джерело свідчень про Ісуса Христа і роках його земного життя. Як повідомляють у понеділок лондонські ЗМІ, групі вчених вдалося розшифрувати частину сакрального тексту, нанесеного 2 тис. років тому на зроблені зі свинцю листи рукописів.

Близько 70 книг, кожна з яких містить кілька прошитих дротом свинцевих сторінок, були знайдені 5 років тому на півночі Йорданії місцевими жителями. Знахідка трималася в секреті, так як робилися таємні спроби продати цю найдавнішу бібліотеку.

Але після того, як кілька потенційних покупців звернулися до вчених для проведення експертизи на автентичність, про скарб дізналася широка громадськість. Повідомляється, що на зроблені з тонкого свинцю листи нанесено зашифрований текст, староєврейською мовою. При цьому його автори широко використовували і ієрогліфи, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Відео дня

Після напруженої роботи фахівцям з англійського Оксфордського університету вдалося розшифрувати частина тексту. У ньому говориться про Месію і Вознесіння. Вони вважають, що мова в свинцевих книгах йде про Христа, відзначає лондонський тижневик "The Sunday Times".