Правоохоронці Сумського райвідділу міліції повернули викрадені ікони з храму Казанської ікони Божої Матері. Проти крадіїв порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України («крадіжка»), санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі, а викрадені ікони повернули до храму.
Як повідомила кореспонденту УНІАН співробітник сектору зв`язків з громадськістю УМВС України в Сумській області Марина КЛЬОВА, перед Різдвом в селі Великі Вільми Сумського району двоє чоловіків викрали шість ікон та євхаристичний набір.
«Для розкриття цієї крадіжки були задіяні всі сили карного розшуку, що дало свої результати – злочинців знайшли», - розповідає начальник Сумського райвідділу УМВС В’ячеслав ДРАНОВСЬКИЙ.
За його словами, злодіїв знайшли випадково: відбитки пальців церковних грабіжників збіглися із знайденими доказами на місці однієї квартирної крадіжки. Затримані - жителі Сумського та Недригайлівського районів - розповіли правоохоронцям про п`ять квартирних крадіжкок, заперечуючи свою причетність до злому храму. Але ікони та інші речові докази, які були знайдені у підозрюваних вдома, свідчили про протилежне.
Настоятель храму Казанської ікони Божої Матері с. В. Вільми Сумського району протоієрей Андрій розповів, що крадії зовсім не розбиралися в цінності церковних ікон, адже забрали нові, зроблені в 20 столітті, залишивши в храмі справжні раритети. Після злому священнослужителі задумалися убезпечити храм від подібних відвідувачів, поставивши сигналізацію.
З нагоди повернення святинь до храму було освячено Сумський райвідділ міліції та його працівників.