На ім’я луцького міського голови Миколи Романюка надійшло клопотання з проханням внести на розгляд Луцької міської ради кандидатури Ісуса Христа на звання «Почесний громадянин міста Луцька», повідомляють Волинські новини.
Таке клопотання надіслала Луцька міська молодіжна громадська організація «Авангард», - повідомили у цій молодіжній організації.
У клопотанні, текст якого надійшов на адресу «ВН», і який редакція подає без правок, йдеться:
«Завдяки поправкам внесеним 17.12.2010 року, депутатами Луцької міської ради, в положення про присвоєння « Почесний громадянин міста Луцька».
Прошу внести на розгляд Луцької міської ради кандидатури Ісуса Христа на звання «Почесний громадянин міста Луцька», що висувається Луцькою міською молодіжною громадською організацією «Авангард».
З погляду на величезний, неоцінимий внесок цієї історичної постаті в культурний розвиток міста Луцька. Завдяки вченню якої, мешканці нашого міста розвивали свою духовну і культурну свідомість, натхненні християнською ідеєю, що витікає з вчення Ісуса Христа, під впливом якої і сформувалась архітектура міста Луцька.
Саме завдяки цій людині в нашому місті така кількість різноманітних християнських храмів та капличок. Не можна не згадати, що музеєм «Волинської ікони», громада міста повинна завдячити, саме Ісусу Христу.
На даний момент успішно триває збір підписів в підтримку цієї кандидатури, на наш погляд дуже важливого клопотання, результати якого обов’язково будуть передані депутатам Луцької міської ради. Цю ідею підтримують, ще де кілька громадських організацій нашого міста. При потребі вони теж звернуться із клопотанням до вас.
27 січня 2011 рік Власюк Д. М.»
Відповідне рішення організація «Авангард» прийняла на своїх загальних зборах. У заяві, яку подаємо без змін, йдеться:
Учасники загальних зборів організації, при висуненні саме цієї кандидатури керувалися наступними фактами:

1. Започаткуване Ісусом Хрестом вчення, яке вилилось у всесвітню християнську релігію. Саме її сповідує переважна більшість лучан.

2. Християнське вчення виховує мешканців міста на високоморальних, гуманістичних засадах.

Відео дня

3. Вплив християнської релігії на прекрасну архітектуру міста, що є візитівкою Луцька.

4. Завдячуючи християнському вченню в місті Луцьку існує відомий на весь світ, музей «Волинської ікони».

5. Саме з християнської молитви починаються всі благі справи у лучан, в тому числі і законотворча праця депутатів Луцької міської ради.

Як запевнив «ВН» секретар громадської організації «Авангард» Олександр Кононович, така ініціатива – не жарт і не протест проти присвоєння такого звання Степанові Бандері.
«Ні, це не протест, ми просто скористалися можливістю, яка з’явилася після зміни положення про присвоєння цього звання», - сказав Кононович. Він розповів, що молодіжна організація «Авангард» існує третій рік. Її членами є близько 30 молодих людей, які займаються популяризацією української культури.
Що цікаво, на гербі Луцька є зображення Святого Миколая у повному єпископському вбранні. Проте висунути його на почесне звання громадянина міста молодь з «Авангарду» поки що не додумалась.