У Сумах в день свята Хрещення Господнього співробітники охорони затримали 19-річного крадія в церковному храмі. Спокусився зловмисник пожертвами прихожан на суму понад 3 тисячі гривень.
Як повідомила УНІАН керівник СЗГ УМВС України в Сумській області Ельвіра БІГАНОВА, напередодні свята близько 10 години вечора на пульт державної служби охорони надійшов сигнал тривоги - в Троїцькому соборі спрацювала сигналізація. За личині хвилини до місця події прибули декілька груп захоплення. На перший погляд все було в порядку: замки у дверях - цілі, віконні рами - не ушкоджені. Проте прибори показували на те, що у зачиненому храмі є люди. Коли настоятель відчинив двері, підозри підтвердились: церковні скриньки для пожертв були розбиті, а кошти зникли.
Знайшли крадія в підвальному приміщенні церкви. Він забився у куток в надії, що в темряві правоохоронці його не знайдуть. У зловмисника вилучили фомку, мотузку, рукавички та церковні гроші.
«Для них чоловік обачливо прихопив рюкзака, що був повністю наповнений грішми, а ті, що не вмістились, розпихав по кишенях», - розповів старший інспектор УДСО при УМВС Ігор САДОВСЬКИЙ.
Затриманого доставили до міліції. Правоохоронці впізнали в ньому «старого знайомого»: не зважаючи на юний вік, молодик вже декілька разів притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.
Наразі крадій перебуває під вартою. Проти нього порушено кримінальну справу.
Вилучені у зловмисника гроші повернуті до храму.