У Луцьку відбувся ХІI міський фестиваль вертепів "З Різдвом Христовим". Колективи змагалися у декількох номінаціях: до 6 років, до 18 років та від 18 років. Про це УНІАН повідомили в міському управлінні культури.

Як розповіла начальник управління культури Тетяна ГНАТІВ, дійство було надзвичайно колоритним, яскравим. "Учасники від найменших до найстарших створили теплу і затишну родинну атмосферу. Можу з впевненістю сказати, що свято вдалося", - зауважила вона.

Проте, з її слів, до таких заходів варто залучати більше молоді, оскільки наразі вона є пасивною для участі в таких дійствах.
"Натомість приємно було спостерігати за дошкільнятами, які зі всією своєю щирістю виходили на сцену і дарували усім присутнім різдвяний настрій", - зауважила Т. ГНАТІВ.

Відео дня

Загалом, мета конкурсу - відродження та збереження традицій вертепної драми - старовинного українського народного лялькового театру, підвищення художньо-мистецького рівня театралізованих вертепів, а
також пошук нових текстів і постановок вертепної драми з волинським колоритом.

Отже, переможцем в категорії - дитячі колективи, вік учасників до 6 років став творчий колектив ДНЗ No.20, срібними призерами - два творчі колективи ДНЗ No.19 і ДНЗNo.5. Третє місце виборов творчий колектив ДНЗ No.22.

У категорії - вік учасників до 18 років перше місце виборов творчий колектив НВК-інтернат правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою, друге - творчий колектив - гімназії No.14 та колектив луцької музичної школи No.1, третє - колектив ЗОШNo.20.

Колектив центру дитячої і молодіжної творчості "Диво" став переможцем у категорії учасників від 18 років, друге місце у творчого колективу ГО "Генерація успішної дії" (люди з вадами зору) та третє місце у творчого колективу ВОМО "Українська молодь - Христові" церкви Св. Василія Великого української греко-католицької церкви.

Загалом, преміальний фонд становив 3000 тис. грн. Колективам вручено Дипломи, грошові премії та сувеніри.