Хрещення Господнє – це свято, яке завершує цикл Різдвяних «святок». Через своє виняткове значення для православних віруючих, Богоявлення шанується як велике духовне торжество. За всю багатовікову історію свята склалася ціла низка звичаїв шанування Богоявлення.

На спеціальному ресурсі «Богоявлення» в колі святкових сайтів Пасха.ру до уваги читачів пропонується спеціальна добірка тематичних матеріалів, які допоможуть з радістю зустріти та провести це свято в світлих традиціях церковного благочестя, прославляючи Господа нашого Іісуса Христа!

За допомогою Богоявленських листівок ви зможете привітати своїх близьких, рідних і знайомих, нагадавши їм про глибоке значення Хрещення Господнього.

Відео дня

Хрещенський Святий вечір, свята вода, або «агіасма», і правильне поводження з нею, підготовка святкового столу – велике розмаїття традицій святкування Богоявлення! Про все це ви зможете дізнатися в розділі «Звичаї».

Відповіді на головні питання, навіщо людина приступає до Хрещення, проблема латинського хрещення, «Слово на Святе Хрещення» Григорія Богослова, «Два слова про святе Таїнство Хрещення» Святителя Феофана Затворника – такі публікації представлені в розділі «Богослів`я».

Слід зауважити, що особливості святкового богослужіння, викладені на сайті, подано з перекладом псалмів та молитов – читайте в рубриці «Богослужіння».

У розділі «Монастирі та храми» можна прочитати про найвидатніші богоявленські храми.

«Історія» – назва рубрики говорить сама за себе. Тут читачі знайдуть житіє Хрестителя і Предтечі Господнього Іоанна, короткий опис історії свята, нотатки з історії іконографії.

Розділ «Мистецтво» представлено у вигляді добірки уривків літератури та наукових робіт богословів, присвячених Богоявленню, а також галереї живопису «Хрещення Господнього».