Мешканець села Клішківці Хотинського району Чернівецької області Анатолій Беньковський вже понад шість років поєднує дві професії – священика та рятувальника сільської пожежної команди, одним із ініціатором створення якої він і був.

Анатолій Беньковський закінчив духовну семінарію шість років тому і має два приходи: у селах Млинки та Зелений Гай, де у місцевих храмах править Службу Божу. А у рідному селі Клішківці Анатолій Беньковський працює рятувальником у сільській пожежній команді. Команда складається з п’яти осіб і вже понад шість років обслуговує вісім ближніх сіл. За цей час священику довелося гасити понад три десятки пожеж. Своє перше бойове хрещення, священик пройшов у сусідніх Зарожанах, де йому довелося гасити дах будинку, інформує Молодий буковинець.

Колеги по роботі згадують, що спочатку було не звично бачити отця Анатолія рятувальником, але тепер вони навіть не уявляють собі пожежну команду без нього. Адже він завжди благословляє їх на чергуваннях і ніколи не забуває у молитвах попросити захисту місцевих мешканців від вогню та різних надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС у Чернівецькій області.

Відео дня