У культурній столиці України – Львові – 8-14 січня 2011 року відбуватиметься перша зимова школа Європейської Християнської Політичної Молодіжної Мережі (ЕСPYN) на тему: «Мораль і політика. Принципи християнської демократії».

Офіційне відкриття міжнародної зимової школи відбудеться 9 січня о 10:00 в конференц-залі готелю «Супутник» (вул. Княгині Ольги, 116). У ньому планується участь Першого Президента України Леоніда Кравчука, Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Равіля Сафіулліна, народних депутатів України Володимира Стретовича (фракція «НУ-НС», Християнсько-Демократичний Союз) і Сергія Головатого (фракція Партії регіонів).

10 січня з публічними лекціями мають намір виступити віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко та лідер парламентської меншості Грузії, голова Християнсько-Демократичного Руху Грузії Гіоргі Таргамадзе.

Відео дня

11 січня запланована зустріч учасників міжнародної школи з мером м. Львова Андрієм Садовим у приміщенні міської ради, а наступного дня – з Кардиналом УГКЦ Блаженнішим Любомиром Гузаром в його резиденції.

12 січня – подіумна дискусія, присвячена моральності в інформаційному суспільстві України, за участі братів Капранових, Оксани Забужко, Сергія Жадана, Любко Дереша, Юрія Прохаська та ін. Модератор – поет Мультфільм Гагарін.

Учасники з близько 20 країн матимуть змогу зблизька поглянути на сучасні політичні тенденції в Україні, дізнатись про позитивні й негативні аспекти різних політичних ідеологій та економічних моделей і визначити вплив постмодернізму на політичну еліту й інформаційне суспільство. Головним акцентом школи є моральні принципи в політичній теорії та практиці.

Українські і європейські політики, представники церков, політичні аналітики і технологи так само, як і прозаїки та поети поділяться своїм бачення місця та ролі моралі в політиці і майбутньому України на європейській політичній арені.

Робоча мова міжнародної школи – англійська. На відкритті буде забезпечено синхронний переклад.

Організатори: Європейська Християнська Політична Молодіжна Мережа (ЕСPYN – www.ecpyn.org), ВМГО «Християнсько-Демократичний Союз Молоді» (ХДСМ – www.cdu.in.ua/node/55).