На першочергові протиаварійні роботи на Андріївській церкві виділено практично 8,5 млн. гривень. Про це повідомляє сайт Міністерства економіки України.

Замовником виступає Національний заповідник «Софія Київська» Міністерства регіонального розвитку та будівництва України. Виконувати роботи буде українсько-російське СП «Основа-Солсіф».

Відзначимо, що ця ж компанія у 2008 році вже вигравала тендер на виконання проектної документації «Протиаварійні та ремонтно-реставраційні роботи по Андріївській церкві», а в квітні 2009 почала їх проводити. Тоді Кабінет міністрів виділив із резервного фонду державного бюджету 10 мільйонів гривень на проведення аварійно-ремонтних робіт Андріївської церкви в Києві.

Відео дня

Національний заповідник Софія Київська відзначає погіршення технічного стану будівлі Андріївської церкви в Києві через забудову прилеглої до неї території.

Нагадаємо, що Міністерство з питань регіонального розвитку та будівництва отримало в рамках програми Євро-2012 15 млн грн на реставрацію Софії Київської та Андріївської церкви (по 8,5 млн грн на реконструкцію кожного об’єкту).

У 1968 році Андріївська церква була передана Державному архітектурно-історичному заповіднику «Софійський музей», де вона відкрилася як державний музей «Андріївська церква». Сьогодні Андріївська церква працює як музей, в якому проводяться богослужіння Української Автокефальної Православної церкви.