20 жовтня в Українському домі відбудеться благодійний концерт відомої сербської співачки візантійського співу Дівни Любоєвич у супроводі хору „Мелоді” (Сербія, Бєлград) з нагоди 300-річчя Озерянської ікони Божої Матері. Слухачами сербської виконавиці насамперед будуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, постійні учасники благодійних заходів Українського дому – вихованці шкіл-інтернатів Києва та Київської області. Значна частина глядацької аудиторії концерту – діти-сироти з вадами зору зі спеціалізованих навчально-виховних закладів.

У репертуарі хору-студії „Мелоді” та його засновниці Дівни Любоєвич православні співи: від ранніх зразків візантійського, сербського, болгарського, російського розспівів до творів сучасних авторів. Окрім участі у богослужіннях, за 19 років свого існування хор під керівництвом Дівни дав близько 500 концертів, брав участь у багатьох міжнародних фестивалях.

Дівна Любоєвич більше 20 років займається мистецтвом диригування і є одним із наймолодших диригентів в історії найстаршого сербського хору.

Відео дня

Окрім Озерянської ікони Божої Матері, всього один день (20 жовтня), в Українському домі буде представлено виставку православного живопису з приватної колекції „Платар”.

Мета проекту – популяризувати ідеї православ’я, духовного виховання молоді і привернути увагу громадськості до категорії людей, що мають вади зору та сприяти їхній соціалізації.