18 вересня ц.р. о 4-й годині вечора в Ужгородському міжнародному аеропорту Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви радісно зустрічало високо-достойне духовенство, громадські діячі та вірники Закарпатської землі. Серед зустрічаючих було присутне духовенство та студенти Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина на чолі з ректором академії та університету професором, архімандритом Віктором (Бедь).
По давньому звичаю Блаженнійшого зустріли з Закарпатським караваєм дівчатка у національному українському вбранні Карпатського регіону. Після чого Митрополит Володимир благословив усіх присутніх та вручив кожному із них пам’ятні ікони образу Пресвятої Богородиці.
На Закарпатті Його Блаженство перебуватиме 3 дні. Очікується, що він візьме участь у святкуваннях 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря та освятить капличку, що розташована на території ужгородського СІЗО.
В програмі архіпастирського візиту Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви освячення каплички, що розташована на території ужгородського СІЗО, взяття участі в святкуваннях 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря, а також проведення богослужінь, відвідання православних св’ятинь Закарпаття, традиційні для Його Блаженства зустрічі із духовенством, студентами, вірниками та інші заходи.
Прес-служба УУБА