У середу, 22 вересня, об 11.00 відбудеться прес-конференція на тему «Аборти в Україні: як зберегти понад 200 тисяч життів щороку?». Про це повідомляє "Православіє в Україні".

Лікарі-практики та медичні науковці, представники влади, релігійні та громадські діячі зберуться разом з метою пошуку шляхів запобігання абортам в Україні. Прес-конференцію проводять учасники Симпозіуму «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності», який цього ж дня відбудеться в рамках IV Національного конгресу з біоетики.

Участь у заході візьмуть: архієпископ Львівський та Галицький Августин (Маркевич); кандидат медичних наук Василь Князевич – екс-Міністр охорони здоров`я України (2007 – 2010 рр.); єпископ Маркіян Трофим’як – Головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій; професор Тетяна Татарчук – завідувач відділенням ендокринної гінекології ІПАГ АМН України, доктор медичних наук; Радмила Гревцова – президент ВГО «Українська медико-правова асоціація», адвокат, кандидат юридичних наук.

Відео дня

За офіційними даними, в Україні щорічно роблять понад 200 тисяч абортів. Ця цифра є значно більшою, якщо врахувати неофіційні дані про операції з переривання вагітності. При цьому кількість абортів в Україні втричі перевищує європейські показники. 40% українських жінок репродуктивного віку хоча б раз в житті робили аборт, порахували фахівці. Кожне десяте штучне переривання вагітності відбулося, коли дівчині ще не було 19 років. Однак хірургічне втручання для жінки не минає безслідно, завдаючи шкоди і здоров’ю, і психологічному стану.

Учасники прес-конференції розкажуть про підготовлені в рамках Симпозіуму пропозиції у сфері запобігання абортам в Україні.

Організатор прес-конференції – Оргкомітет Симпозіуму та Громадська рада при МОЗ України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Для участі у прес-конференції представникам ЗМІ необхідно пройти попередню акредитацію за тел. 067-250-4122 або по е-мейл: ukrprolife@gmail.com. Вхід за журналістськими посвідченнями.