У Свердловській області у вівторок, 14 вересня, пожежа майже повністю знищила головний храм монастирського комплексу Ганина Яма, побудованого на місці виявлення останків царської сім`ї.

Як повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на канцелярію монастиря на честь Святих Царствених Страстотерпців, останнім часом головний храм був закритий для богослужінь, оскільки в ньому проводились роботи з утеплення.

Площа пожежі склала 400 кв. м. У ліквідації загоряння були задіяні 44 людини, 17 одиниць техніки. Завдяки оперативним діям пожежних підрозділів вдалося не допустити розповсюдження вогню на інші дерев`яні споруди, повідомили в регіональному відділенні МНС.

Відео дня

Водночас сам храм врятувати не вдасться. У результаті пожежі повністю згорів і обвалився купол, залишився лише кам`яний остов.

Причини пожежі поки невідомі. За попередніми даними, вогнище спалаху було всередині храму. Раніше настоятель монастиря в Ганиній Ямі повідомляв, що навколо вже більше тижня горять торф`яники.

Ганина Яма - занедбаний рудник за декілька кілометрів від Єкатеринбургу. У ніч на 17 липня 1918 року в ці місця, які тепер називають Уральською Голгофою, були вивезені і скинуті в шахту останки російського імператора Миколи II і членів його сім`ї.

У 2000 році в Ганиній Ямі був заснований монастир на честь Святих Царствених Страстотерпців. На його території - сім дерев`яних храмів, за кількістю розстріляних членів царської сім`ї.

Корреспондент