У Тернополі заклали наріжний камінь побудови храму-каплиці на території Тернопільської районної лікарні. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі обласної ради, посвяту провів настоятель Свято-Троїцького духовного центру протоієрей Анатолій ЗІНКЕВИЧ. В урочистостях з цієї нагоди взяли участь голова обласної ради Олексій КАЙДА, голова Тернопільської райради Василь ДІДУХ, начальники управлінь облдержадміністрації, представники громадськості.
«Ми добре розуміємо, що фізичне зцілення не може відбутися без здоров’я духовного. Тому побудова храму-каплиці на території лікарні – запорука нашої успішної праці», – сказав на церемонії відкриття головний лікар лікарні Ігор ВАРДИНЕЦЬ.
У свою чергу О. КАЙДА відзначив символічність того, що наріжний для побудови храму освічують в час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності. «Сьогоднішнє посвячення викликає впевненість у тому, що українських дух підніметься й збудує по-справжньому Українську Державу. А одужання не лише людини, а й усієї нації розпочинається зі становлення, підняття її духовності», – наголосив О. КАЙДА.
Під час освячення було повідомлено, що храм носитиме ім’я святого великомученика і цілителя Пантелеймона, преподобного лікаря Печерського цілителя Агапіта та святителя Луки Войно-Ясенецького.