Відповідно до доручення Президента України Віктора Януковича Міністерство з питань надзвичайних ситуацій готове надати допомогу Росії в гасінні масштабних лісових пожеж, яка вже охопила близько 130 тисяч гектарів та забрала життя 30-ти людей.

Зокрема у стані готовності до відправлення до Росії перебуває 2 літаки АН-32П, пожежна техніка, яка зконцентрована в прикордонних областях, та опіковий центр м.Донецьк. Крім того, оздоровчі заклади України готові прийняти на лікування та реабілітацію дітей з постраждалих регіонів Російської Федерації, ― повідомляє пресс-служба МНС.

Нагадаємо, 1 серпня Святійший Патріарх Кирил закликав усіх вірних чад Руської Православної Церкви «об`єднатися в молитві про дарування дощу на нашу землю, що гине від спеки», а настоятелів православних храмів — збирати парафіян на молебні.

Про дарування дощу моляться також в усіх храмах Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, з благословення намісника обителі архієпископа Павла. В період надзвичайної підвищення температури повітря, численні пожежі спостерігаються в різних регіонах України, проте вони мають локальний характер і не поширюються на великі території.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що на Київщині 3-6 серпня переважатиме сильна спека +35 - 38 С°, висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.
http://orthodoxy.org.ua/tn/node/8359