У місті Глухів Сумської області міліція затримала громадянина Російської Федерації, який приїхав відвідати історичні та святі місця, а натомість пограбував священика.
Як повідомили УНІАН у СЗГ ГУМВС України в Сумській області, 54-річний служитель Трьох-Анастасіївського кафедрального собору, що знаходиться в центрі Глухова, косив траву, коли на територію собору зайшов чоловік.
Тримаючи в руках порожню пляшку з під вина, попросив попити води. Але тут же, погрожуючи порожньою пляшкою, почав вимагати у служителя церкви мобільний телефон. Поклавши в кишеню телефон, який священнослужитель відразу віддав, нападник почав чіплятися до нього та ображати. Нарешті, трохи заспокоївшись, невідомий розвернувся, вийшов за територію собору і зник. Та вже наступного дня правоохоронці знайшли та затримали злочинця.
Ним виявився 44-річний житель РФ.
«Я приїхав помолитись до монастиря Глинська пустинь», – розповідав затриманий співробітникам міліції.
Однак до монастиря чоловік так і не доїхав. Як з’ясували правоохоронці, він майже добу блукав по місту та пиячив. Під час арешту злочинець не чинив опору, лише постійно повторював: «Біс попутав. Біс попутав…»
Наразі відносно росіянина співробітники міліції порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 186 («грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою
застосування такого насильства») Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до
шести років.