Світова прем`єра мюзиклу "Не бійтеся" про життя Папи Римського Іоанна Павла II пройшла в римському театрі "Італія", - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org.

Партію Кароля Войтили виконав римський актор Сімоне Сибілліно, відомий, зокрема, як виконавець ролі Спасителя в мюзиклі "Ісус Христос - суперзірка".

Прем`єра була приурочена до п`ятої річниці смерті понтифіка. Автором сценарію є о. Джузеппе Спедикато, католицький приходський священик з містечка Новолі в провінції Лечче, який почав роботу над текстом через рік після смерті папи. Музику написав інший католицький священик, о. Бьяджо Мандорино.

Відео дня

За свідченням режисера-постановника Джанлуки Феррато, дуже важко було підібрати актора на роль понтифіка. Пробувалися багато талановитих артистів, деякі з яких тембром голосу і жестикуляцією були схожі на Іоанна Павла II, проте в завдання творців не входив пошук двійника.

Мюзикл задуманий як історія життя Кароля Войтили, свідками якого стають декілька його близьких друзів. Радощі і болі звичайної людини, його сходження по сходинках церковної ієрархії. Образ зла в мюзиклі втілений у фігурі турецького терориста Алі Агджи, що скоїв замах на життя папи в 1981 році.