У містечку Хісарлик, біля болгарського міста Кюстендил, спорудили нову православну каплицю в ім`я Сорока мучеників Севастійських. 1 червня там мали провести чин освячення. Проте замість цього мер міста Петро Паунов вимушений був опечатати храм.

Причиною тому стали виявлені напередодні в каплиці зображення одного зі спонсорів проекту Івана Нікова і його дружини, що нещодавно померла від раку. Обоє були представлені в іконописному стилі - з німбами. Спонсор на розписі був схожий на Месію, а дружина - на святу. Оскільки подібні зображення суперечать канонам Православної церкви, чин освячення довелося відкласти, повідомляє Седмиця.ru з посиланням на болгарську газету "Струма".

Каплиця була зведена у рамках європейського проекту "Поліпшення екосередовища в лісопарку Хісарлик", здійснюваного Балканським природоохоронним союзом, який і очолює Ніков. На зведення каплиці європейські організації виділили 48 тис. євро.

Відео дня

В той же час мер міста надіслав лист архієрейському намісникові Кюстендильського округу Венциславу Шиякову з повідомленням про те, що громада готова передати каплицю в управління Болгарської православної церкви.

На думку мера, Іван Ніков дозволив собі неприпустиме при будівництві і розпису каплиці.

Раніше І.Ніков, що управляв зоопарком в Хісарлику, був звинувачений в різних фінансових зловживаннях, а служителі зоопарку нагадали, що ім`я його покійної дружини носила.. одна з левиць звіринця.