У Прилуках на Чернігівщині розпочалося будівництво храму Божої Матері-Цілительки. Як повідомила прес-служба Чернігівської обласної організації Партії регіонів, фінансуватиме будівництво нового храму у рідному місті відомий меценат.
"Прилуки – древнє місто, відоме своєю архітектурою, перлинами якої є величні постаті місцевих храмів, та останній з них було збудовано 120 років тому. У місті не раз заводили мову про те, що необхідно будувати нові храми, проте далі розмов справа не йшла", - зазначили у прес-службі політичної сили.
На території Прилуцької центральної міської лікарні відбулося освячення місця під будівництво нового храму, який називатиметься на честь Божої Матері-Цілительки. У святковому молебні, який відбувся на місці будівництва церкви, взяли участь представники духовенства, монахині Густинського Свято-Троїцького монастиря та сотні віруючих.
"Храм з’явиться на території міської лікарні тому, що лише об’єднавши силу православної віри, силу щирої молитви із вмінням і фаховим рівнем наших медичних працівників, буде легше боротися з хворобами", - сказав під час освячення місця майбутнього храму А.МИРОШНИЧЕНКО.