Львівські правоохоронці затримали студента-семінариста за крадіжку антикварних речей з приватного будинку доцента одного з львівських університетів.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області, доцент університету полюбляв антикварні речі і зберігав їх у спеціально орендованому для цього будинку. А щоб хтось не спокусився на раритети, найняв сторожем студента-семінариста, повністю довіряючи майбутньому священику, зазначили в ГУ МВС.

Через деякий час доцент, виявивши зникнення старовинних годинників, посуду, картин та ікон, звернувся із заявою про крадіжку до Франківського райвідділу міліції Львова.

Відео дня

Як розповів УНІАН начальник Франківського райвідділу внутрішніх справ Роман РИБІЦЬКИЙ, в ході розслідування правоохоронці запідозрили у причетності до крадіжки антикварних речей сторожа-семінариста, якого згодом впізнали продавці антикварних крамничок, куди майбутній священик збував крадене.

«Хлопець був сумлінним охоронцем, поки не довідався, що охороняє. Коли дізнався, підробив ключ і почав по трішки продавати коштовні речі», - зазначив Р.РИБІЦЬКИЙ.

Семінариста затримано, проти нього порушено кримінальну справу за ознаками ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.