На Волині археологи під час розкопок віднайшли поховальну урну епохи середньої бронзи.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі дочірнього підприємства „Волинські старожитності”. Експедиція від підприємства проводить розкопки на околиці села Шепель Луцького району.

Відео дня

Зокрема, під час розкопок археологи встановили, що зазначена територія була зручним місцем для заселення, тому тут тривалий час жили люди від епохи бронзи до періоду Київської Русі. На узвишші неподалік річки виявлено вісім об’єктів. Із них - одна споруда належала готам (вельбарська культура). Виявлено також яму зубрицької культури (ранні слов’яни) та два житла ХІ століття.

„Серед найцікавіших знахідок можна назвати уламок амфори межановицької культури епохи ранньої бронзи, готську фібулу (застібку), бронзове скроневе кільце, яке належало слов’янці”, -розповів науковий співробітник ДП «Волинські старожитності» Віктор БАЮК.

Окрім жител і господарських споруд археологи натрапили на поховання стшижовської культури епохи середньої бронзи з супутнім обрядом. Там збереглися браслет та ціліська поховальна урна. Дослідження тривають.