В обласному центрі Чернігівщини у храмі Всіх Чернігівських Святих пройшов дитячий фестиваль хорової творчості "Воскреслий Христос дарує радість дітям". Про це УНІАН повідомила заступник начальника управління культури Чернігівської міської ради Світлана САКІР.

За її словами, фестиваль хорової творчості є традиційним у післяпасхальні  дні, коли ще можна вітатися "Христос Воскрес!", і проводиться у Чернігові вже втретє. Цього року організаторами заходу виступили управління культури міськради, Чернігівське єпархіальне правління та ВАТ "Чернігівське Хімволокно".

"До того ж дитячий фестиваль, і це дуже важливо, проводиться з благословення архієпископа Чернігівського і Новгород-Сіверського АМВРОСІЯ", - зауважила С.САКІР.

Відео дня

Під час цьогорічного фестивалю до хорових піснеспівів долучилися понад 350 юних чернігівців, котрі відвідують музичні школи чи займаються у недільних школах при храмах. Також С.САКІР підкреслила, що свято хорового співу має популярність серед чернігівців і послухати духовні твори у виконання дітей жителі міста приходять цілими родинами.

"У храмі чудова акустика. Дитячі голоси звучать дуже піднесено і духовно", - сказала вона.

Усі учасники фестивалю "Воскреслий Христос дарує радість дітям" отримали символічні подарунки, а також були запрошені до чаювання, організованого громадою храму Усіх Чернігівських Святих. Крім того, організатори заходу і найбільш активні виконавці були нагороджені грамотами Чернігівського єпархіального правління.