«Молодість не байдужа» ...маленькі справи, але з великою любов’ю
«Молодість не байдужа» ...маленькі справи, але з великою любов’ю

«Молодість не байдужа» ...маленькі справи, але з великою любов’ю

14:01, 19.04.2010
5 хв.

У Ботанічному саду столиці відбулася акція в підтримку соціального служіння... У різних куточках парку проходили благодійні збори коштів на підтримку онкохворих дітей... Фоторепортаж

У Центральному Ботанічному саду столиці 18 квітня відбулася акція в підтримку розвитку соціального служіння в Україні.

МО «Молодість не байдужа» ― братство Свято-Троїцького Іонинського монастиря вирішила відзначити цей день по-особливому: присвятити його усім, хто потребує підтримки (онкохворі діти, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, люди похилого віку) та закликати молодь бути небайдужими до їх долі.
«Ми можемо робити лише маленькі справи, але з великою любов’ю»

У центральному ботанічному саду ім. М.М. Гришка на Печерську сторонній глядач міг помітити незвичне дійство біля Свято-Троїцького Іонинського монастиря – велика кількість людей, якісь ігри, і купа веселих дітлахів. Однак гості заходу знали – проходить акція «Молодість не байдужа»...

Відео дня

Гостями акції стали відвідувачі ботсаду, парафіяни Іонинського монастиря та соціальні молодіжні організації міста Києва та регіонів, зокрема: організація «Вірне козацтво», що займається вихованням молоді у православному дусі, навчаючи їх змалечку нашій історії та справам милосердя; благодійна організація «Благодітель», яка збирає молодь для щотижневих поїздок та допомоги в будинках для людей похилого віку, дитячих будинках, лікарнях; Православні скаути України тощо. Проходила акція з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира.

Чомусь сьогодні поширений стереотип, що сучасна молодь байдужа до будь-яких соціальних процесів та проблем, байдужа до близьких, до оточуючих, до світу. Метою акції було показати, що це далеко не так.

«Православна молодь ― активна і небайдужа, її переповнює бажання допомогти, бажання зробити світ кращим, замінити байдужість в людських серцях на доброту, приреченість в очах знедолених ― на щастя, безучасність ― на турботу про ближнього свого», ― говорять про себе члени організації «Блогодітель», але їхнє гасло можна застосувати до будь-якої небайдужої православної людини.
«Такі акції ― не просто максималізм молоді»

Акція розпочалась із привітання священнослужителів Української Православної Церкви, які наголосили на тому, що такі акції не просто показують максималізм молоді, а розкривають їхню глибоку участь у тих процесах, які відбуваються в сучасному світі.

Після урочистої частини розпочався концерт. Оскільки акція «Молодь не байдужа» проходила в православний жіночий день, ведучий концерту, член команди КВН «ЧП Мінськ» Женя довго намагався пояснити гостям суть цього свята. Але вдавалося йому це чомусь нелегко, тому тут допомогла його партнерка Наталя.

Першим зі своєю програмою, що складалася зі святкових пісень, зокрема піснеспіву «Христос Воскрес», та привітальних віршів виступили діти недільної школи Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Продовжили концерт різні молоді виконавці. Їхні номери хоча й світські, та все ж закликали до любові та небайдужості.

Протягом концерту вздовж алеї від входу до Іонинського монастиря проходили численні конкурси та ігри, які проводили православні скаути та члени Вірного Козацтва. Переможці змагань отримували маленькі купони, які можна було обміняти на різноманітні подарунки.

Так, дітям пропонували гонки в чоботях-«скороходах» ― спеціальному надувному гумовому взутті, розмір якого був більшим за деяких малюків-учасників. Також дітлахи могли спробувати себе у двобої з подушками або у надувних костюмах гладіаторів велетенських розмірів. Наймолодші гості заходу в цей час могли просто качати великі гумові кулі та гратися на спеціально облаштованих дитячих майданчиках.
«… це реальна допомога тим, хто її потребує»

Творчим дітям організатори пропонували розмальовувати кольоровою крейдою садову доріжку або ж малювати гуашшю великий паперовий плакат. Доросліших православні скаути вчили розмальовувати квіткові горщики.

Були тут і дива ― на початку весни зовсім не на яблуневому дереві раптом з’явилися цілком достиглі яблука. Гостям пропонували з’їсти. Обрати могли будь-яке, єдина умова ― без рук. Бажаючими поласувати смачними фруктами стали не лише дітлахи, але й дорослі.

Дітей також вчили лазити по канатам, звичайно, притримуючи їх при цьому, аби ніхто не забився.

Вмілі стрільці вчили охочих «лицарів» вправлялися з різними видами зброї і навіть заряджати рушницю ― ця розвага привернула увагу гостей заходу віком від 5 до 50 років. Щоправда здебільшого ― представників сильної статі.

Крім всього тут ще й влаштовували майстер-класи з приготування японських суші та українських млинців. Свіженькі ласощі продавали всім бажаючим.

Для гостей старшої вікової категорії також проходили покази закалювання сталі та виготовлення різних ножів.

Особливий захоплення викликали показові бої молодших представників вірного козацтва. Вони не лише майстерно змагалися у двобоях зі шпагами, але й вчили цьому мистецтву охочих малюків.

 

Протягом всієї акції в різних куточках парку проходили благодійні збори коштів на підтримку онкохворих дітей.

Марійка Биба, «

Православіє в Україні»
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся