Сьогодні у Києві під час відкриття в Українському домі документальної фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА» за порушення громадського порядку міліція затримала близько 15 представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та інших національно-патріотичних організацій та партій.

Як повідомили УНІАН у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України у м. Києві, вказані особи увірвалися до демонстраційної зали і почали нищити експонати.

Наразі всіх затриманих доставлено до Шевченківського районного управління міліції.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у прес-службі об’єднання, Київська міська організація ВО “Свобода” звернулася до СБУ з вимогою заборонити проведення фотовиставки “Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА”, що організована ВОО “Правозахисний громадський рух ”Русскоязычная Украина” та Товариством увіковічення пам’яті жертв злочинів українських націоналістів (Польща).

Члени ВО “Свобода” вважають цю виставку “українофобською” і вимагають від СБУ оголосити ксьондза Тадеуша ІСАКОВІЧА-ЗАЛЕСЬКОГО, який очолює польську організацію, персоною нон-грата в Україні.

У “Свободі” наполягають, що “фотовиставка” спрямована на “розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі і приниження національної честі та гідності українців”, тому її проведення має бути заборонене на підставі статті 161 Кримінального кодексу України.