У Прилуках дерева поблизу собору Різдва Пресвятої Богородиці прикрасили писанками, виготовленими з кульок та пап`є-маше. Про це повідомляє обласна газета "Вісник Ч" та тижневик "Сіверщина".

З оригінальною ініціативою виступив місцевий осередок товариства "Просвіта" та його керівник Орися ГРИГОРЕНКО. Розвішували писанки, величиною з футбольний м`яч і більше,  скелелази та дівчата-еквілібристи.

За два тижні просвітяни, студенти медичного училища та педагогічного коледжу імені Франка виготовили майже двадцять Великодніх яєць-кульок. Майстер-клас зі створення незвичайних писанок провела знавець декоративного мистецтва, працівник Центру творчості дітей і юнацтва Вікторія КОПАСОВА.

Відео дня

 Як розповіла одна з учасників акції, у середину повітряних кульок засипали манку, сіль та пісок. Потім надували, обклеювали за методом пап`є-маше – рвали газети на дрібні шматочки, змочували клеєм ПВА і розміщували на кульки. Коли висихало – фарбували гуашшю та аерозольною фарбою. У Чистий четвер кульки розвісили в історичній частині міста, а також на території медичного училища.

Організатори висловили подяку всім, хто відгукнувся на ідею та приніс фарби, пензлі, клей і зробив місто гарнішим напередодні Великодніх свят.