Президент попросив у Господа, щоб усім було легше жити (фоторепортаж)
Президент попросив у Господа, щоб усім було легше жити (фоторепортаж)

Президент попросив у Господа, щоб усім було легше жити (фоторепортаж)

13:04, 04.04.2010
2 хв.

Свято Великдня у Києві розпочалося із зустрічі Віфлеємської ікони... Президент попросив у Господа сили, щоб “підняти країну з руїн” та закликав молитися разом, “щоб Господь поміг нам бути гідними і чесними”. 

Святкування Великдня цьогоріч почалося із зустрічі Віфлеємської ікони Божої Матері. Святиню привезла із Ієрусаліму офіційна делегація Української Православної Церкви.

Також делегація УПЦ доставила в Україну Благодатний вогонь, який зійшов у субботу, 3 квітня о 14 годині 07 хвилин за київським часом на храм Гроба Господнього у Ієрусалимі.

Відео дня

Для зустрічі великих християнських святинь біля Києво-Печерської лаври зібралися тисячи вірян. 

Віфлеємська ікона Божої Матері та вогонь були урочисто внесені на територію лаври, після чого митрополит Володимир відправив перед образом Богородиці молебень і благословив усіх присутніх свічками, запаленими  від Благодатного вогню.

Перед початком пасхального богослужіння Президент України отримав із рук Предстоятеля УПЦ капсулу із Благодатним вогнем.

Пасхальне богослужіння розпочалось хресним ходом навколо Успенського собору із Благодатним вогнем та іконою Воскресіння Христового, після чого були звершені Утреня та Літургія.

Однією з особливостей Пасхального богослужіння є читання Євангельського зачала кількома мовами. Зокрема, сьогодні вночі  за літургією Святе Письмо було прочитано грецькою, латинською, українською, російською, румунською та церковно-слов’янською мовами.

Президент Віктор Янукович у свято Великодня попросив у Господа сили, щоб “підняти нашу країну з руїн, щоб кожній людині і кожній родині стало легше жити”. Та закликав українців помолитися разом, “щоб Господь поміг нам бути гідними, бути чесними і бути відданими ідеалам Правди і Добра”. 

Окремого привітання глава держави удостоїв  “тих наших співвітчизників, яких доля розкидала по світах у пошуках кращого життя”. 

На церемонії зустрічі Благодатного вогню Віктора Федоровича не було, він прийшов на святкове богослужіння - з прем’єром Миколою Азаровим, спікером ВР Володимиром Литвином та високопосадовцями - кількістю близько 50 людей.

Віряни, як водиться, під час богослужіння за участі перших осіб держави, були за огорожею...

Після Божественної літургії було освячено пасхальні приношення.

Фото Олександра Синиці, УНІАН

Підготувала Анна ХРУСТАЛЬОВА, "УНІАН-Релігії"

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся