У Чернігові у Мегацентрі пройшла передсвяткова акція "Створи свою Великодню писанку", організована обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва спільно з адміністрацією торгового центру.

Як передає кореспондент УНІАН, усі бажаючі мали змогу взяти участь у майстер-класах з виготовлення сучасної та традиційної писанок, придбати необхідний інструментарій: писачки, фарби, віск, а також потрібну літературу.

За словами відомої писанкарки з Києва, заслуженого майстра народної творчості України Оксани БІЛОУС, створення писанки – це праця, яка вимагає особливого натхнення, зосередження і стану душі. "Коли люди серйозно захоплюються писанкарством, бувають випадки, що вони залишають роботу. Тисячі вчаться, але справжніми майстрами стають одиниці", - зауважила вона.

Відео дня

Своїми секретами творчості із чернігівцями також поділилися місцеві майстри народної творчості Ольга КОСТЮЧЕНКО (писанкарство, вишивка), Ніна ГАЧЕГОВА (плетіння соломкою), Юрій ГРИЦЕНКО (бісероплетіння), Сергій СВЯТНИЙ (дерев`яна іграшка). Вони запропонували глядачам і учасникам створення Великодніх яєць з нетрадиційних матеріалів – виготовлення з дерева, прикрашення бісером. Особливу активність щодо створення своїх Великодніх писанок виявляли діти.

Творчого натхнення майстрам та їхнім учням додавали учасники академічного ансамблю пісні і танцю "Сіверські клейноди", котрі супроводжували акцію народними піснями.