21 березня на північній стороні площі «Ринок» у Львові урочисто відкрили Великодній ярмарок, а також його окрасу – писанку з лози, висота якої ― 4 м 20 см ― повідомляє ZAXID.NET

«Кожна людина має серце, кожне місто має серце. Серцем Львова є площа «Ринок». Сьогодні ми раді вітати львів’ян і гостей міста на Великодньому ярмарку. Сьогодні ми відкриваємо тут – писанку з лози ― символ свята Великодня у Львові. Це одна з найбільших писанок в Україні, яку дороблять з писанок, що створять діти», ― зазначив міський голова Андрій Садовий.

Як наголосив директор ТзОВ «Львівські ярмарки» Ігор Фіняк, близько 10 яворівських майстрів створювали великоднє яйце: обтягували лозою металевий каркас, прикрашали квітами. Вартість писанки 15 тис. грн.

Відео дня

В рамках ярмарку заплановано проведення майстер-класів з писанкарства, виготовлення великодньої писанки з пап’є-маше, 27 березня – акція «Стань актором», 31 ―«Намалюй свою писанку», 1 квітня ―«Посміхнись і прости», 4-6 квітня ― великодня гаївка.

Ярмарок у Львові триватиме до 11 квітня.У організації взяли участь ресторатори, торговці, громадські, благодійні, релігійні організації.