У волинських храмах під час великодніх богослужінь чергуватимуть працівники МНС. Наразі вони перевіряють усі церкви на протипожежну безпеку. Крім того, всім прихожанам та священнослужителям будуть роздані листівки з протипожежних правил. Про це УНІАН повідомили в прес-центрі ГУ МНС України у Волинській області.

 

Як зазначено в повідомленні, особливу увагу перевіряючі акцентують на справності та надійності електромережі, а також перевіряють вогнегасники. Не оминають увагою й евакуаційні виходи, через які у випадку пожежі прихожани зможуть залишити храм. Напередодні свят стан пожежної безпеки у храмах, усунення недоліків, виявлених інспекторами державного пожежного нагляду під час запланованих перевірок, вивчать учасники рейдової комісії, які відвідають храми з позаплановими перевірками.

Відео дня

 

Начальник головного управління МНС в області Володимир ГРУШОВІНЧУК зауважив, що на Великдень 2010 року на Волині відбуватимуться богослужіння у більш як 700 храмах. Звершуючи святкові служби, священики та прихожани використовуватимуть кадильне вугілля та свічки. „Застосування відкритого вогню вимагатиме від них особливої пильності, відтак нагадування про ретельне дотримання правил пожбезпеки є якраз доречним”, - наголосив він.