У церквах Тернопільщини сьогодні відбулися панахиди за командира УПА Романа ШУХЕВИЧА. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, з нагоди 60-річчя від дня загибелі Р. ШУХЕВИЧА о 12.00 представники ТОДА, облради та громадських організацій області візьмуть участь у мітингу-реквіємі в с. Гуків Хмельницької області на місці спалення тіла Головного командира УПА.

Відео дня

Також заходи із вшанування Р. ШУХЕВИЧА відбудуться сьогодні за участю влади і громадськості в с. Заболотівка Чортківського району, де 1 березня 2009 року було встановлено та освячено пам’ятник на його честь. 

У Тернополі ж з 12 до 17 год на Театральному майдані проходитиме акція «Фото з генералом». Щоб привернути увагу громадян до легендарної постаті буде встановлено щит, де кожен охочий зможе зробити фото на згадку з генералом УПА. Ця акція відбуваються в рамках загальноукраїнської кампанії ОУН «Пам’ятай». Організаторами заходу є молодіжні організації Пласт, СУМ, «Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Молода просвіта, «Тризуб» ім. С. БАНДЕРИ, товариство «Обереги».

А 7 березня у місті Бережани о 12.30 в місцевому краєзнавчому музеї відбудуться зустріч з дочкою легендарного генерала  – Марією ШУХЕВИЧ.