Сьогодні Служба безпеки України передала українським музеям та релігійним громадам культурно-історичні цінності, вилучені у контрабандистів у попередні роки.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, за рішенням Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей Службою безпеки передано 6 ікон та 49 предметів релігійного культу, 34 предмети старовинної холодної зброї та військової амуніції, старовинні книги, монети та печатки, ювелірні прикраси – всього 159 предметів, вилучених у 10 кримінальних справах, що розслідувались СБУ.

Після набрання вироками судів законної сили ці культурно-історичні цінності передаються для постійного зберігання до Національного музею історії України, Музею книги та друкарства України, Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

Відео дня

Керівник Головного слідчого управління СБУ Василь ВОВК повідомив, що протягом останніх двох років СБУ розслідувала близько 100 кримінальних справ про контрабанду історичних цінностей.