На Сумщині затримано зловмисника, який пограбував Свято-Вознесенський кафедральний собор у місті Конотоп.
Як повідомили УНІАН у Конотопському МВ ГУМВС України в Сумській області, днями оперативники затримали 23-річного раніше судимого жителя Конотопа. Під час обшуку його помешкання міліціонери виявили і вилучили декілька міліграмів опіюацетильованого, 1 літр опію екстракційного, близько 350 грамів макової соломки і засоби для виготовлення та вживання наркотиків.
На момент затримання зловмисника оперативники підозрювали, що хлопецьпричетний до крадіжки з собору. Вже у відділку він розповів, що дійсно, в ніч на 5 грудня проник до церкви. Викрадені золоті та срібні речі згодом продав у місцевих і столичних ломбардах,
деякі речі продав своїм знайомим. Собі залишив тільки срібну печатку.
Наразі вона вилучена.
«Здивував той факт, що молодик був віруючою людиною, постійно відвідував церкву. Що ж змусило його на цей крок, чітко пояснити так і не зміг», – говорить старший слідчий Конотопського МВ ГУМВС України в Сумській області Павло ЧОБІТЬКО.
Як повідомив УНІАН перший заступник начальника кримінальної міліції Конотопського МВ ГУМВС України в Сумській області Сергій КУРОЧКА, на розкриття цього резонансного злочину була спрямована робота всього міського відділу.
«Проводились поквартирні та подвірні обходи помешкань громадян, де розташована церква, перевірялись особи, які стоять на обліках у відділу. Встановили, що злочинець був худорлявий та середнього зросту, працював самостійно, діяв швидко й чітко. Але первинні пошуки не дали позитивних результатів», - розповів С. КУРОЧКА.
Наразі крадій зізнався у скоєному, відносно нього порушена кримінальна справа за ознаками частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії.
Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2009 року до чергової частини Конотопського міського відділу міліції надійшло повідомлення про крадіжку золотих і срібних виробів зі Свято-Вознесенського кафедрального собору. Слідчо-оперативна група встановила, що невідомий до собору потрапив уночі, розбивши невеличке віконце з правої сторони від центрального входу, розташоване на висоті близько 3- х метрів.
Зловмисник спочатку намагався розбити велике скло, та йому завадила решітка. Тоді він піднявся до маленького віконця по петлях залізних дверей. Вибивши скло і відігнувши внутрішні прути, проник до приміщення.
Вже у соборі, скориставшись відсутністю охоронника, зловмисник розбив скло ікони Божої Матері «Троєручниці» і викрав золоті й срібні вироби, які жертвували прихожани.

 

 

Відео дня