На Волині відновили храм Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату. Він діятиме в с. Ружин, Турійського району.

 

Як повідомили УНІАН в прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, попередній Різдво-Богородичний храм у Ружині, дерев’яний, але на кам’яному підмурівкові, було зведено ще 1787 року на кошти поміщика Людвіга Вільги. Простояв він до 1944-го. Церкву спалили німці, а камінням із фундаменту мостили дорогу. Відтоді храму в селі не було, та за останніх чотири роки на кошти громади мешканці села спорудили нову, теж Різдво-Богородичну.

Відео дня

 

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл в сиропусну, прощену неділю, 14 лютого, освятив новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці. Разом із владикою чин освячення, святкову Божественну Літургію і хресний хід навколо церкви відправили декан протоієрей Микола ДАНЬКІВ, настоятель парафії священик Олег ГРЕМАЛЮК та інші священнослужителі. Владика звернувся до парафіян із проповіддю, в якій зазначив, що храм – це осереддя села, і від його духовного тепла душі вірних зігріваються, готуються до вічного життя.

 

Орденами Миколая Чудотворця Михаїл відзначив благодійників храму - голову сільради Григорія РИМАРЧУКА та колишнього мешканця села, члена Національної комісії зв’язку України Петра СЕМЕРЕЯ, ще одинадцять добродійників – благословенними грамотами.