В Черкасах 15 лютого відкрили каплицю до 21-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану біля пам’ятного знака воїнам-афганцям. Після освячення її назвуть на честь Стрітення Господнього.

На урочистому мітингу зібралися представники керівництва області та міста, учасники бойових дій на території інших держав, їх рідні та близькі, представники громадськості, аби віддати данину поваги воїнам-афганцям, які там воювали.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Черкаської облдержадміністрації, 4027 жителів Черкаської брали участь у війні в Афганістані. 102 з них загинули, 173 - повернулися додому інвалідами, доля ще 2 із них досі залишається невідомою. З Афганістану до України не повернулися 3360 воїнів, із 8 тисяч поранених 3560 стали інвалідами.

Відео дня

Голова обласної Спілки воїнів-афганців, депутат обласної ради Олександр РИБЧЕНКО, подякував архітекторам-будівельникам – Володимиру САПІ та його сину Андрію, Василю ПАТЛАНЮ, які допомогли черкаським афганцям звести до 21-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану каплицю, яку афганці після її освячення хочуть назвати на честь Стрітення Господнього.

Від імені Черкаської облдержадміністрації та Черкаської облради перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Петро ГАМАН висловив велику подяку тим ветеранам бойових дій, які продовжують жити, діяти, вболівати за майбутнє Батьківщини та вручив Почесні Грамоти облдержадміністрації та обласної ради.

Мітинг завершився почесним салютом та покладанням гірлянди і квітів до підніжжя пам’ятника воїнам-афганцям.