Під Луцьком оновилася домашня реліківія - літографічний образ Почаївської Богородиці. Диво сталося в селі Хорохорин, Луцького районного деканату.

Як повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП, про оновлення ікони розповіла її господиня Марія РАКУЦЬКА настоятелю Покровської парафії с. Хорохорин, священику Віктору ЛІПЧИКУ. Жінка розповіла, що це звичайнісінький літографічний образ Почаївської Богородиці, причому видно, що скла не відкривали. Домашня реліквія від часу вже було зовсім потьмяніла, бо ж її купила в Почаєві на своє весілля ще свекруха господині. Тому-то жінка і зберігала ікону, хоча, здавалося, через ветхість можна було б цього й не робити. І от вона стала ясніти, вже майже повністю оновилася, розповіла М. РАКУЦЬКА.

Відтак, о. Віктор звернувся з цього приводу до єпархіального архієрея. Владика Михаїл, зважаючи на ймовірність чуда, благословив відслужити молебень у хаті Марії РАКУЦЬКОЇ, за її згодою, виставити на деякий час ікону у храмі для належного пошанування. Також високопреосвященний доручив настоятелю спостерігати за реліквією, організувати відповідні дослідження, щоб підтвердити або спростувати факт оновлення.

Відео дня