Прихожани і священнослужителі Покровського кафедрального собору в Джанкої звернулися до міських властей з проханням перейменувати вулицю Рози Люксембург, на якій знаходиться храм. Віруючі заявили, що революціонерка не має ніякого відношення до Джанкоя, Криму і сучасної України.

Як повідомляє NEWSru, з благословення архієпископа Херсонського і Таврійського Іоанна, тимчасово керуючого єпархією, духовенство і прихожани Покровського кафедрального собору звернулися до мера Джанкоя Валентина Синицького і депутатів міськради з ініціативою про перейменування вулиці Рози Люксембург.

Священнослужителі вважають, що вулиця, на якій розташований Покровській кафедральний собор, повинна носити назву Покровська або Соборна.

Відео дня

"Історично склалося, що одна з центральних вулиць нашого міста пов`язана з Покровським храмом, богослужіння в якому почалися у важкі дні випробувань нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Що ж стосується Люксембург, то вона не має ніякого відношення ні до міста Джанкоя, ні до Автономної Республіки Крим, ні до України", - йдеться в заяві віруючих.

Крім того, багато жителів Джанкоя не мають симпатій до цього історичного діяча і нинішню назву вулиці вважають образливою для релігійних почуттів віруючих.

У єпархії упевнені, що запропоновані назви вулиці, на якій знаходиться не тільки Покровський кафедральний собор, але і органи місцевого самоврядування, буде прийнято джанкойцями з великою пошаною.