27 січня 2010 року на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) планується розгляд питання про легалізацію одностатевих партнерств. 21 січня Головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій, єпископ Маркіян Трофим’як направив до представників української влади звернення з проханням врахувати позицію української громадськості, яка категорично заперечує підтримку Україною на міжнародному рівні та впровадження в нашій державі будь-яких ініціатив, спрямованих на пропаганду гомосексуалізму та спроб легалізації одностатевих відносин.

Християнсько-Демократичний Союз підтримує дане звернення і вважає, що легалізація цього явища вкрай негативно вплине на моральний і духовний стан українського суспільства. 

«Гомосексуалізм, окрім того, що засуджується церквою і вважається важким гріхом, є протиприродним і небезпечним явищем. Його поширення у світі, і в Україні зокрема, вражає своїми масштабами та швидкістю. Якщо і далі так триватиме, а це можливо в разі легалізації одностатевих шлюбів, то за відсутності Божої любові між чоловіком та жінкою людство зникне з планети і невтішні прогнози щодо майбутнього нашої цивілізації справдяться,» - налогошує Голова ХДС Володимир Стретович.

Відео дня

Матеріали, опубліковані на веб-сайті ПАРЄ, містять інформацію про те, що в ході розгляду даного питання на голосування буде поставлена пропозиція про легалізацію одностатевих партнерств, включаючи визнання за ними статусу “родини” та надання права особам однієї статі бути спільними батьками для дітей та всиновлювати дітей один одного.

«Переконливо наголошуємо на тому, що українська громадськість та віруючі громадяни, які згідно з соціологічними даними складають 90% населення України, виступають категорично проти такої пропозиції», – підкреслюється у зверненнях Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

У зверненнях нагадується, що “усі 19 релігійних об’єднань, які входять до складу Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, репрезентуючи переконання та світогляд абсолютної більшості українського суспільства, у травні 2007 року одноголосно ухвалили Декларацію «Про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)»”.

«Віруючі не мають ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності, але релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою, як явищами духовного й суспільного життя», – наголошується у Декларації ВРЦіРО.

У зв`язку з цим, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає керівництво Української Держави, МЗС України та безпосередньо членів Постійної делегації в ПАРЄ від України під час дискусії з приводу легалізації одностатевих партнерств у Європі виступити проти цієї пропозиції не тільки у ході поточної сесії ПАРЄ, але й у майбутньому, а безпосередньо під час голосування по відповідних проектах резолюції та рекомендації ПАРЄ висловитись «проти» цієї ініціативи.

Довідково

До проекту порядку денного січневої сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) внесено питання щодо дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної самоідетифікації, яке планується до розгляду 27 січня 2010 року. У цьому засіданні також візьме участь і делегація українських парламентарів, оскільки з жовтня 1995 року Україна є повноправним членом Ради Європи.