У Чернігові архієпископську ялинку "Різдво Христове – 2010", що відбулася 9 січня у кафедральному Свято-Троїцькому соборі, відвідали майже тисяча дітей. Про це повідомляє Інтернет-видання "Високий вал".
З вітальним словом до дітей та дорослих звернувся архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ. Він зазначив, що святкове зібрання стало можливим завдяки ініціативі Церкви і благодійникам.
"Збирати дітей на свята стало вже для нас традицією. Але з таким розмахом, як у цьому році, ми самі не могли б провести це свято. Тому ми дякуємо Богові за те, що Господь і в наш час послав мудреців, які принесли дари Хресту", - сказав архієпископ АМВРОСІЙ побажав учасникам свята добра і радості у душі.
"Своїм народженням Ісус показав нам приклад милосердя, жертовної любові, щоб ми на цю любов відгукнулися. Якщо людина відгукається на цю любов, вона стає Людиною не по назві, а по життю, тому що це – її основа! Робіть добро, і воно повернеться до вас!", - закликав він.
Вихованці Чернігівського духовного училища презентували присутнім святкове театралізоване дійство, у якому розповіли про події, що відбувалися понад 2000 років тому у юдейському місті Віфлеємі і пов`язані з народженням Ісуса Христа. Усі учасники свята одержали солодкі подарунки.
Різдвяна архієрейська ялинка, на яку дітей запрошує архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ, вже п’ятий рік поспіль традиційно проходить у Чернігові. Завдяки турботі благодійників, у 2010-му році відвідати свято мали можливість рекордна кількість юних чернігівців. Запрошення на святкову виставу отримали діти з вадами розвитку, діти з малозабезпечених сімей, а також маленькі парафіяни храмів Чернігова.