У Луцьку пластуни передали громаді міста Вифлеємський вогонь миру. Урочиста передача відбулася у Свято-Троїцькому Кафедральному соборі Луцька. 

Як повідомили УНІАН у Волинському осередку Національної скаутської організації України Пласт, після передачі Вогню лучанам, пластуни рознесли Вогонь по дитячих притулках, лікарнях, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин напередодні  свята, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Вогонь також буде зберігатись у кількох церквах міста, щоб всі бажаючі могли взяти його собі на Святвечір – церкві св.Миколая та Свято-Троїцькому соборі. Традиційно вогонь зберігається в церкві до Йордану.

Відео дня

Довідка УНІАН. Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. На початках акція проводилася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже одиннадцятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт. 

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа.