До Тернополя прибув Вифлеємський вогонь миру. Як передає кореспонденту УНІАН, лампадку з вогнем вихованці Тернопільської станиці «Пласт» сьогодні урочисто вручили міському голові Роману ЗАСТАВНОМУ напередодні сесії міської ради, побажавши, «щоб цей вогонь благословив працю влади міста для тернополян». Р. ЗАСТАВНИЙ у свою чергу подякував скаутам за їх благородну місію та висловив упевненість, що прийнятий у стінах міської ради Вифлеємський вогонь стане символом миру, злагоди і добра для усієї тернопільської громади.
Невдовзі Вифлиємський вогонь буде передано у храми міста, щоб прихожани могли запалити свічку і мати на святвечір вогонь з Вифлиєму.
Довідка УНІАН. Вифлиємський вогонь в Україну 11-ий рік поспіль потрапляє завдяки естафеті, яку започаткували австрійські скаути. Вони запалюють свічки у Вифлиємі, де народився Ісус Христос, і розповсюджують вогонь як символ миру, любові та братерства по всьому світові.
До свята Різдва Христового пластуни по всій Україні передають Вифлеємський вогонь миру церквам, сиротинцям, державним установам, владі на місцях, щоб кожен міг відчути тепло Вифлеємської зірки. Також цей вогонь символізує єднання християн у переддень Різдва, солідарність зі всіма, хто є далеко, з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості.
В Україні акцію передачі священного сяйва благословили Українська греко-католицька церква, Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та римо-католицька церква в Україні.
Традиційно Вифлеємський вогонь зберігається в церквах до Йордану – до 19 січня.