На Тернопільщині видано фотоальбом-довідник «Сакральні пам’ятки Тернопілля». Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, в книзі представлена інформація про святі місця області, цілющі джерела, чудотворні ікони. В довіднику є інформація про всі 205 храмів та духовних святинь – від печерних монаших келій до сучасних духовних центрів. Загалом в книзі поміщено понад 600 світлин пам’яток духовної культури.
«Наше Тернопілля унікальне багатством та розмаїттям виявів християнської культури минулих епох та сучасності. Тому не випадково альбом «Сакральні пам’ятки Тернопільщини» є однією з перших в Україні книг, яка пропонує світові долучитися до витоків духовності нашого народу через пізнання його найсокровенніших скарбів», - зауважив під час презентації альбому голова обласної державної адміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ. Він принагідно нагородив грамотами творчий колектив, зокрема священиків, науковців, фотографів, директора видавництва, які доклалися до появи книги.
Ю. ЧИЖМАРЬ також повідомив, що по одному примірнику книги «Сакральні пам’ятки Тернопілля» буде передано у бібліотеки районів області, вищих навчальних закладів та обласного державного архіву.
Книга буде і у вільному продажу. Видавці розраховують, що вона особливо зацікавить туристів, які мандруватимуть областю.