В шоу «Народна зірка», яке транслюється на українському телебаченні, зірки українського шоу-бізнесу Потап з Настею Каменських (пісні "У нас на районі", "Не пара" та інші), а також конкурсантка Уляна Рудакова у своєму виступі, на думку християнських експертів, образили і висміяли протестантську церкву, - повідомляє Invictory News.

Потап виконував роль “проповідника”, а Настя Каменських і Уляна Рудакова – учасниць церковного хору. Тріо виконувало пісню Джо Кокера «You Can Leave Your Hat On», що звучала в еротичному фільмі "Дев`ять з половиною тижнів" під час сцени стриптизу. При цьому, «пастор» під час «проповіді», знімав з себе одяг і коментував процес поступового роздягання, підбадьорюючи «паству» співати разом, а «група підтримки» вигукувала «Алілуя!» і «Амінь!»

Юрій Шпірний з Міністерства культури і туризму говорить, що це велика неповага до почуттів віруючих: «Я вважаю, що людям потрібно вказати на неприпустимість такої поведінки. Сподіваюся, це сталося від того, що вони не знають, яку серйозну роботу ведуть ці церкви».

Відео дня

«Можливо, ця тема сьогодні популярна і рейтингова для якихось представників світської музики: познущатися над цими речами - це їм видається смішним. За великим рахунком, останнім часом виникає дедалі більше і більше рухів проти протестантських церков», - говорить Максим Лук’янов, президент Асоціації християнського мистецтва і музики «GAM».

Цікаво, що журі, у складі актриси Барбари Брильської, поета Юрія Рибчинського, актриси і телеведучої Анастасії Заворотнюк, поставило найвищі бали за виступ Потапа, Насті Каменських і Уляни Рудакової. «Коли у трьох людей талант від Бога, я думаю, що на вищий п`єдестал їм дорога» - сказав Юрій Рибчинський.

Пастор церкви «Нове Життя» Анатолій Калюжний вважає, що даний виступ - блюзнірство: «Якщо люди дозволяють собі таке робити, це свідчить про те, що вони не лише не знають Бога, але вони граються з вогнем. Такі речі не проходять безслідно ні для душі, ні для долі людини. Мені щиро їх шкода, бо люди не розуміють, що є святі речі. Я думаю, що всі ми будемо свідками того, як вони самі пожинатимуть те, що вони посіяли».

Нагадаємо, що прихожанин київської церкви «Блага вість» Володимир Гончаренко бере участь в музичному шоу «Народна зірка». Володимир в парі з народною артисткою України Наталією Бучинською і тріо Потапа, Насті Каменських і Уляни Рудакової вийшли у фінал.

«Я дуже обурений цим виступом - говорить Володимир Гончаренко. - Я вважаю, що це було нерозумно і необачно з боку Потапа зробити такий номер, людина просто не знає з Ким він зв`язався. Я молюся, щоб Бог його помилував і напоумив Своєю милістю і любов’ю, бо такі речі так просто не сходять з рук».