На Чернігівщині на подвір`ї церкви тракторист виорав 13 артснарядів часів Великої Вітчизняної війни. Про це УНІАН повідомив перший заступник начальника Головного управління МНС в області Сергій ДУДАРЄВ.

Зокрема, правоохоронець повідомив наступне: у селі Фастовці Бахмацького району настоятель храму Успіння Божої Матері вирішив упорядкувати територію і засіяти її травою. Він попросив одного з місцевих жителів трактором зорати подвір`я церкви. Коли ж чоловік розпочав роботу, то наштовхнувся на арсенал з 13-ти артилерійських снарядів калібру 125 мм часів Великої Вітчизняної війни, які лежали один біля одного в рядок.

Земляні роботи було припинено, а про небезпечну знахідку повідомлено рятувальників МНС та правоохоронців. Місце знахідки охороняється працівниками Бахмацького райвідділу міліції.

Відео дня

Сьогодні до місця події виїхала група піротехнічних робіт Головного облуправління МНС для перевірки прилеглої території, адже цілком ймовірно, що десь поруч у землі можуть залишитись ще вибухонебезпечні предмети часів війни. Після цього артснаряди будуть знищені у спеціально відведеному місці.