У селі Виблі Куликівського району на Чернігівщині у розщелині старої липи, що росте у церковному дворі, з`явився нерукотворний образ Ісуса Христа. Образ виник у ніші, що утворилася два роки тому під час сильного вітру.
Як повідомляє обласна газета "Вісник Ч", дерево, де проявився образ Спасителя, стало місцем паломництва людей з навколишніх міст та сіл. Місцеві селяни стверджують, що липа з образом зцілює від недуг, допомагає позбутися болю.
Настоятель Свято-Троїцької церкви УПЦ о. Іоанн (Іван МАЛЕТИЧ), який 17 років править у Виблях, вважає нерукотворний образ дивом Господнім. "Це благодать, диво Господнє. Не випадково зображення з`явилося на дереві, що стоїть у церковному дворі, адже тут намолені місця. Поряд поховані шановані віряни, козаки", - сказав він.
За словами о.Іоанна, це третій випадок в Україні за останній час, коли образи з`являються на деревах. До цього зафіксовано такі випадки у Вінницькій та Полтавській областях. Першою образ у селі побачила жінка, яка 30 років співає у церковному хорі.
Приїжджі та місцеві паломники обв`язали дерево рушниками, поставили навколо вінки, обклали цукерками.