У Тернопільському облвійськоматі сьогодні відкрили каплицю Покрови Пресвятої Богородиці. Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник обласного військового комісара з виховної роботи Сергій ВАЩУК, для відкриття каплиці спеціально обрали сьогоднішній день, коли святкується свято Введення в Храм Пресвятої Діви Марії. «Також каплиця стала подарунком для всіх працівників військкомату до дня Збройних Сил України», – зауважив С. ВАЩУК.
Каплиця розташована на території військкомату, освятив її сьогодні під час урочистостей з нагоди відкриття митрофорний протоієреєй Дмитро ЛИСАК.
С. ВАЩУК зазначив, що покровителькою українського війська ще з княжих та козацьких часів вважалася Покрова Пресвятої Богородиці, і саме на її честь споруджено каплицю.
«Перше знайомство з українською армією у призовника, майбутнього захисника Вітчизни, починається з військкомату. Ця каплиця буде одним з важливих елементів у вихованні підростаючого покоління на історичних традиціях українського війська. Для кожної людини, яка прибуватиме до нашої установи, вона має стати осередком душевного спокою і впевненості у майбутньому», – каже С. ВАЩУК.
За його словами, ідучи до війська напутні слова призовники тепер отримуватимуть саме біля цієї каплиці, відповідно матимуть змогу просити у Діви Марії ласки щодо вдалої військової служби в армії.