Стурбованість легалізацією сприяння в самогубстві висловили представники трьох християнських церков в Шотландії, повідомляє Благовест.інфо.

Представники католиків пресвітеріанців і єпископальних громад зустрілися з прем`єром шотландського уряду Алексом Салмондом і висловили надію, що парламент Шотландії не піде шляхом англійського законодавства, яке узаконило сприяння в самогубстві.

Прецедентом в Англії став випадок з хворою на розсіяний склероз, яка попросила суд видати постанову щодо кримінальних наслідків для її чоловіка, у випадку, якщо б він допоміг їй виїхати в країну, де надання допомоги в здійсненні самогубства не переслідується законом. Англійське законодавство вирішує таке сприяння, оскільки особа, що допомагає самовбивці, не має з цього економічної вигоди.

Відео дня

Боротьба з культурою смерті, домінуючої в новому британському законодавстві, згуртувала англійську католицьку і англіканську громади, а також рух pro-life. Проти легалізації надання допомоги в самогубстві виступають також єврейські співтовариства.