Американські соціальні психологи дійшли висновку, що присутність привабливого потенційного суперника при знайомстві з представником протилежної статі загострює релігійні почуття людини, повідомляє Lenta.Ru.

У дослідженні, проведеному ученими з державного університету Арізони, взяли участь 269 студентів коледжу. Їм демонстрували анкети привабливих хлопців і дівчат, сказавши, що це студенти того ж коледжу, що бажають знайти собі пару.

Після цього добровольців попросили оцінити за десятибальною шкалою свою згоду з такими твердженнями, як "я вірю в Бога", "нам було б краще, аби релігія грала значнішу роль в житті людей", "віра важлива для мене при ухваленні повсякденних рішень" і тому подібне.

Відео дня

Виявилось, що релігійність учасників експерименту підвищувалася, коли вони бачили привабливого представника своєї статі, тобто потенційного суперника при заведенні романтичних стосунків.

На думку дослідника Єсинь Джесіки Лі, таке підсвідоме "підстроювання" релігійного почуття слугує підвищенню власної привабливості, оскільки більшість традиційних релігій проповідують вірність партнерові.