На Чернігівщині освячено усипальницю останнього гетьмана України Кирила Розумовського. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Ніжинської єпархії УПЦ. Преосвященніший єпископ Ніжинський і Прилуцький ІРИНЕЙ звершив чин малого освячення Воскресенської церкви міста Батурина після реставрації, яку було розпочато у 2005 р.
Після освячення владика очолив Божественну літургію у співслужінні духовенства Бахмацького благочиння, а також відслужив заупокійну літію за останнім гетьманом України Кирилом Розумовським.
Воскресенська церква є церквою-усипальницею останнього гетьмана України К. Розумовського. Споруджена у 1803 р. у стилі ампір, церква була однобанною з дзвіницею. Фасади прикрашали портики з трикутними фронтонами. До сьогоднішнього дня збереглися ковані двері початку ХІХ ст. У 1805 р. над могилою гетьмана, який помер у 1803 р., було встановлено мармуровий надгробок, виконаний на замовлення його сина А. Розумовського відомим скульптором І. Мартосом – уродженцем міста Ічні. Пам`ятник мав вигляд піраміди з барельєфом спочилого та поховальною урною під флером. Під барельєфом була викарбувана епітафія, а обабіч зображення фамільного гербу Розумовського з девізом "Славу примножувати справами".
На жаль, за радянських часів – у 1927 р. саркофаг було відкрито, коштовні речі викрадено, а склеп засипано землею.