Розвиток діалогу і зіставлення думок різних релігійних громад з питань біоетики: така мета конференції, що проходить в Греції, організована Всесвітньою радою Церков і Волосською Академією богословських наук.

Як передає Радіо «Ватикан», тема зустрічі - «Дослідження стволових клітин на служінні людському життю? Етичні і богословські роздуми».

У зустрічі беруть участь близько 40 богословів, фахівців з білетики, а також медиків і учених, що сповідають Християнство, іудаїзм і іслам.

Відео дня

Особлива увага приділена думці молоді - 8 представників молодого покоління також беруть участь в роботі конференції.

«Не зважаючи на дебати з численних етичних питань, - пояснює керівник відділу біотехнології Канадської ради Церков Джеймс Растховен - не дивлячись на нечуваний науковий прогрес в галузі створення альтернатив ембріональним стволовим клітинам як ресурсу для нового виду лікування, як і раніше існує немало етичних ускладнень».

На думку православного учасника Василейоса Каллітакманіса, доцента Богословського факультету Салонікського Університету Аристотеля «використання потенціалу стволових клітин відкриває нові горизонти для наукового пошуку і вселяє велику надію на можливість лікування тяжких захворювань. Але в той же час воно породило нові етичні дилеми, до яких слід ставитися з крайньою обережністю. У стволових клітинах прихований потенціал людських істот, який стосується не лише розвитку ембріона в зрілому організмі, але і здібності диференціювання в різних типів клітин і ембріональних тканин». Православний учасник підкреслив, що Церква шанобливо ставиться до медичної науки і досліджень «за умови, що вчені усвідомлюють межі науки і не намагаються створити свого роду форму земного безсмертя».

Організатори конференції повідомили, що з 2010 року відкриється блог на етичні теми, звернений, перш за все, до молоді. Це буде простір для обміну думками і пошуку відповідей на виклики сучасності.